ΚΥΠΡΟΣ

Κάτοικος Αστρομερίτη στο ThemaOnline - «Πρώτη φορά έζησα τέτοιο πράγμα – ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα»

Κάτοικος Αστρομερίτη στο ThemaOnline - «Πρώτη φορά έζησα τέτοιο πράγμα – ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα»

Τεράστιες καταστροφές έχουν σημειωθεί στο χωριό Αστρομερίτη στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο συγκεκριμένο χωριό, αλλά και στη γύρω περιοχή μετά από τον ανεμοστρόβιλο υπάρχουν μεγάλες καταστροφές, ενώ έχουν αποκοπεί 14 πάσσαλοι της ηλεκτρικής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε η παροχή ρεύματος.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με κάτοικο γεωργό της περιοχής, ο οποίος μας περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο χωριό.

Συγκεκριμένα, ο κος Χριστόφορος Αστραίος μας ανάφερε ότι από το 80’ που κατοικεί στο χωριό δεν έχει ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο, οι καταστροφές είναι τεράστιες, όχι μόνο στις καλλιέργειες των γεωργών αλλά σε όλο το χωριό. Μάλιστα, όπως μας ανάφερε η κτηνοτροφική περιοχή έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού τα υποστατικά των ζώων έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί, με τα ζώα να μην έχουν που να μείνουν.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και σε πολλές κατοικίες του χωριού, ενώ οι κάτοικοι χρειάζονται την άμεση αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του κρύου.

Όσο αφορά τις καλλιέργειες του, ο κ. Χριστόφορος ανάφερε ότι έχουν καταστραφεί 15-20 δεκάρια πατάτες και από τη χαλαζόπτωση, ενώ αναμένεται να επικοινωνήσει το Υπουργείο Γεωργίας μαζί τους.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top