ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Βοήθεια και σε ανθρώπους του Πολιτισμού – Συμφωνήθηκε και ανακούφιση δανειοληπτών

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Βοήθεια και σε ανθρώπους του Πολιτισμού – Συμφωνήθηκε και ανακούφιση δανειοληπτών

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, αποφασίστηκε χορηγία ύψους 900 ευρώ στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εντός της ημέρας, ενώ πρόσθεσε πως θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι των απογευματινών προγραμμάτων του Υπουργείο Παιδείας που αναστάλθηκε η λειτουργία τους.

Τέλος, αποφασίστηκαν επίσης αναδιαμορφώσεις στην αποπληρωμή δανείων, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση του σχεδίου διαχείρισης τερματισμένων, ληγμένων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραχωρήθηκαν μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Με βάση την απόφαση, αναδιαμορφώνεται το σχέδιο, έτσι ώστε να καλύπτει δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019, καθώς και δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης, μέσα στον νέο σχεδιασμό, η άμεση εξόφληση του δανείου επεκτείνεται σε περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος ή για δάνεια που έχουν τερματιστεί ή είναι ληγμένα ή για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές ή διαιτητικές αποφάσεις μπορούν να επιλέξουν μια από τις δύο προηγούμενες επιλογές. Αυτό γίνεται για να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες και να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής του τρόπου διευθέτησης ή τρόπου καταβολής του δανείου.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο....

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE