ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Βοήθεια και σε ανθρώπους του Πολιτισμού – Συμφωνήθηκε και ανακούφιση δανειοληπτών

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Βοήθεια και σε ανθρώπους του Πολιτισμού – Συμφωνήθηκε και ανακούφιση δανειοληπτών

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, αποφασίστηκε χορηγία ύψους 900 ευρώ στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εντός της ημέρας, ενώ πρόσθεσε πως θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι των απογευματινών προγραμμάτων του Υπουργείο Παιδείας που αναστάλθηκε η λειτουργία τους.

Τέλος, αποφασίστηκαν επίσης αναδιαμορφώσεις στην αποπληρωμή δανείων, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση του σχεδίου διαχείρισης τερματισμένων, ληγμένων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραχωρήθηκαν μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Με βάση την απόφαση, αναδιαμορφώνεται το σχέδιο, έτσι ώστε να καλύπτει δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019, καθώς και δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης, μέσα στον νέο σχεδιασμό, η άμεση εξόφληση του δανείου επεκτείνεται σε περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος ή για δάνεια που έχουν τερματιστεί ή είναι ληγμένα ή για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές ή διαιτητικές αποφάσεις μπορούν να επιλέξουν μια από τις δύο προηγούμενες επιλογές. Αυτό γίνεται για να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες και να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής του τρόπου διευθέτησης ή τρόπου καταβολής του δανείου.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο....

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top