ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόχος της είναι η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας μέσα σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες, αναφέρει η ΠΟΕΔ

Στόχος της είναι η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας μέσα σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες, αναφέρει η ΠΟΕΔ

Στόχος της είναι η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας μέσα σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να γίνουν πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στις σχολικές μονάδες.

«Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης, όπως η εξαγγελία εργοδότησης 116 επιπλέον σχολικών συνοδών σε σχολεία Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά και η διεξαγωγή δωρεάν Rapid Test που διενεργήθηκαν το Σάββατο 12/12/2020, συμβάλλουν τόσο στην καλύτερη εφαρμογή των πρωτοκόλλων όσο και στην αποτροπή της διασποράς του ιού στην κοινότητα και στις σχολικές μας μονάδες», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι υπάρχουν θέματα που αναφύονται λόγω πανδημίας συνεχώς, χρήζουν άμεσης διευθέτησης και αφορούν σημαντικές παραμέτρους για την προστασία της υγείας τόσο των παιδιών όσο και εκπαιδευτικών.
 
Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι επιβάλλεται άμεσα η επίσπευση της διαδικασίας προμήθειας μονών θρανίων, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις και εξαγγελίες, καθώς και εξοπλισμός των σχολικών μονάδων με επιπλέον υλικά καθαριότητας, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια μίας χρήσης, η επίσπευση της διαδικασίας ιχνηλάτησης σε περιπτώσεις εντοπισμού θετικού κρούσματος εντός της σχολικής μονάδας.
 
Σημειώνει ότι μετά και τη νέα οδηγία του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 3/12/2020 θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες γραπτές οδηγίες στις σχολικές μονάδες για τον τρόπο διαχείρισης των στενών επαφών και των κρουσμάτων.
 
«Ζητούμε την επαναφορά της οδηγίας για κλείσιμο ολόκληρου του τμήματος σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, γιατί πιστεύουμε πως θα βοηθούσε καλύτερα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. να δοθούν γραπτές οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής ή/και διαφοροποίησης των πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οδηγίες που έχουν ακουστεί σε ΜΜΕ (για κλείσιμο μερικών παραθύρων και εξαερισμό τα διαλείμματα) δεν έχουν φτάσει επίσημα στα σχολεία», προσθέτει.
 
Η ΠΟΕΔ αναμένει από το ΥΠΠΑΝ να αξιοποιήσει άμεσα τις εισηγήσεις και προτάσεις της Οργάνωσής, οι οποίες έχουν έγκαιρα κατατεθεί και να προβεί χωρίς άλλη καθυστέρηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top