ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θα αντικρίσουν τα οστά του παιδιού τους δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θα αντικρίσουν τα οστά του παιδιού τους δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατό του  – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεκαπέντε χρόνια μετά ανοίγει ξανά η υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Σήμερα (17/12/2020), πραγματοποιείται η εκταφή των οστών, σχετικά με την υπόθεση του 26χρονου (τότε), μετά από διάταγμα που εξασφάλισε η οικογένεια. Η εκταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Αγίας Φύλας, όπου θα γίνει η μεταφορά των οστών στο νεκροτομείο Λεμεσού, για να εξεταστούν, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ δεν αποκλείεται ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

To ThemaOnline επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Ματσάκη, ο οποίος θα παρευρεθεί στην σκηνή της εκταφής.

Όπως δήλωσε ο Μάριος Ματσάκης, η τότε Ιατρική εξέταση, έδειξε ότι πρόκειται για αυτοκτονία: «Μετά την πρώτη ιατρική εξέταση, οι συγγενείς πήγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε το πόρισμα της πρώτης θανατικής ανάκρισης και διέταξε να γίνει δεύτερη, στην οποία αναφέρθηκε ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε αυτοκτονία, αλλά από πτώση από ύψος»

Η οικογένεια αμφισβητούσε και το δεύτερο πόρισμα και διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές. Το 2012, ορίστηκε ο Μάριος Ματσάκης από το Υπουργικό στο να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, όπου έβγαλε έκθεση, η οποία έδειξε πως έγινε ελλιπής διερεύνηση περιστατικού και δεν μπορούσε να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Τα στοιχεία δεν έδειχναν ότι ο θάνατος προήλθε από πτώση ύψους.

Βασισμένη στην έκθεση του κ. Ματσάκη, η οικογένεια ζήτησε να γίνει εκταφή των οστών, όπου η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως.

Φτάνοντας στο σήμερα ο Ελλαδίτης καθηγητής διευθυντής της Ιατροδικαστικής Διεύθυνσης Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, και συνεργάτες του θα εξετάσουν τα οστά ελπίζοντας πως θα εξακριβωθούν  να ακριβή αιτία του θανάτου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top