ΑΘΛΗΤΙΚΑ

VAR: ΜΠΕΡΔΕΜΑ με την επίμαχη στο Ομόνοια-Πάφος – Άλλα λέει το τμήμα διαιτησίας, άλλα ο ΛΑΓΙΕΚ!

VAR: ΜΠΕΡΔΕΜΑ με την επίμαχη στο Ομόνοια-Πάφος – Άλλα λέει το τμήμα διαιτησίας, άλλα ο ΛΑΓΙΕΚ!

Ο προέδρος της επιτροπής διαιτησίας Μπερτράντ Λαγιέκ ανέλυσε την φάση στο Ομόνοια-Πάφος με μέιλ που απέστειλε στους διαιτητές και επισήμανε ότι έγινε λανθασμένη χρήση του VAR.

Δείτε επίσης: ΚΥΠΡΟΣ-VAR: Ανάλυση φάσεων από τμήμα διαιτησίας – Όχι πέναλτι αλλά έμμεσο στο Ομόνοια-Πάφος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επί της ουσίας τα έψαλλε στους διαιτητές και κυρίως για τη χρήση του VAR καθώς όπως αναφέρει στο μέιλ που σας παραθέτουμε πιο κάτω, δεν υπήρχε λόγος να πάει στο μόνιτορ ο ρεφ αλλά έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Επίσης επισημαίνει ότι όποιος είναι στο βαν δεν είναι διαιτητής αλλά έχει υποστηρικτικό και τεχνικό ρόλο.

Επί της ουσίας όμως διαφωνεί με όσα έγραφε στην ανακοίνωση της ΚΟΠ το πρωί και την επεξήγηση από το τμήμα διαιτησίας!

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Το VAR πρέπει να αναλύει την απόφαση του διαιτητή και να παρέμβει αν η απόφαση του διαιτητή είναι ξεκάθαρα λανθασμένη. Σε σχέση με τη με το μαρκάρισμα που έγινε εντός της μεγάλης περιοχής της γηπεδούχου ομάδας ο διαιτητής λανθασμένα αποφάσισε να σφυρίξει άμεσο χτύπημα εκτός περιοχής.

Σε σχέση με την επαφή που υπήρξε με το υψωμένο πόδι του αμυντικού με την μπάλα και το κεφάλι του αντιπάλου, η απόφαση να δοθεί άμεσο χτύπημα ήταν πλήρως βάσιμη και δεν συνιστούσε ξεκάθαρο και προφανές λάθος.

Σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνει και πάλι ο Λαγιέκ, το τμήμα διαιτησίας περιμένει από τον VAR να υποδείξει στον διαιτητή ότι το φάουλ έγινε εντός περιοχής. Το OFR (on Field Review – δηλαδή να τσεκάρει ο ίδιος την φάση από το μόνιτορ) δεν συνιστάται σε μια τέτοια περίπτωση και ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα,

Από την άλλη, μετά την αναπάντεχη (όπως την χαρακτηρίζει ο Λαγιέκ) κίνηση του διαιτητή να πάει στο μόνιτορ του VAR για να δει ο ίδιος την φάση, και πάλι θα έπρεπε να διατηρήσει την αρχική του απόφαση και να δείξει την άσπρη βούλα (αφού ήταν μέσα τελικά) καθώς υπήρχε παράβαση όπως αρχικά είχε υποδείξει.

Σας υπενθυμίζω να θεωρείτε το VAR ως ένα ισχυρό μέσο στήριξης στην περίπτωση που ένας διαιτητής ή βοηθός διαιτητής κάνει ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος. Μην ξεχνάτε: Στο VAN δεν είστε διαιτητές ως προς τα τεχνικά ζητήματα. Είστε εκεί για να βοηθήσετε και να σώσετε τον διαιτητή αν η αρχική του απόφαση είναι ξεκάθαρα λανθασμένη, ειδικά όταν ένας διαιτητής παίρνει μια απόφαση.

Αν ο διαιτητής δεν πάρει απόφαση, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τεχνικά κριτήρια για να αποφασίσετε αν το να μη δοθεί ένα πέναλτι ή μια κόκκινη κάρτα είναι ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος.

Κάνατε καλή δουλειά σε γενικές γραμμές την τελευταία αγωνιστική, όμως όπως ξέρετε κάθε παιχνίδι είναι μια νέα πρόκληση με νέες και συγκεκριμένες συνθήκες. Τις περισσότερες φορές να είστε απλοί και να εφαρμόζετε με συνέπεια το πρωτόκολλο του VAR».

The post VAR: ΜΠΕΡΔΕΜΑ με την επίμαχη στο Ομόνοια-Πάφος – Άλλα λέει το τμήμα διαιτησίας, άλλα ο ΛΑΓΙΕΚ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top