ΠΑΡΑ-THEMA

Γέλια και κλάματα μαζί, στη Βουλή... Ενα θετικό στην ιστορία με τον προϋπολογισμό

Γέλια και κλάματα μαζί, στη Βουλή... Ενα θετικό στην ιστορία με τον προϋπολογισμό

Αν αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, τις παρασκηνιακές συμφωνίες και τα "show", αυτό που μένει είναι πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπαίνουν στο τραπέζι αιτήματα για τους μη προνομιούχους.

Γιώργος Τάττης

Που... τα παλαιότερα χρόνια δεν χρειαζόταν καν να συζητηθούν. Γιατί προφανώς, υπήρχαν οι πρόθυμοι που τα αγνοούσαν, ασχέτως αν τώρα μετατράπηκαν πρόσκαιρα σε .... θιασώτες της διαφάνειας και των περιθωριοποιημένων.

Το πιο πιθανό είναι πως στους επόμενους δύο μήνες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και θα εμπεριέχει θετικές πρόνοιες για τον κατώτατο μισθό και σύνταξη, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για αυτούς που πλήγηκαν από την πανδημία κοκ.

Ανοιχτό ζήτημα παραμένουν και οι εκποιήσεις, καθώς οι Τράπεζες πιέστηκαν και ανακοίνωσαν πριν την ψηφοφορία αναστολή μέχρι και το τέλος Μαρτίου, σχεδόν απροϋπόθετα.

Στα μελανά σημεία το όλο "προεκλογικό κλίμα" που σε κάνει να κατανοείς πως απέχουν παρασάγγας από τις έγνοιες τούτου του λαού. Και φυσικά, οι διαχρονικές αντιφάσεις που παρατηρούντο μεταξύ τοποθετήσεων βουλευτών και τελικών ψηφίσεων, πανομοιότυπες τροπολογίες που πάνε στην λογική του "ένα σου ένα μου" κ.α.

Στην απομακρυσμένη περίπτωση που θα πάμε προς μια "κρίση" και μια εκλογική διαδικασία, αφενός θα υπάρξουν δυσκολίες οικονομικής διαχείρισης και αφετέρου, θα έχει πλάκα. Γιατί κάποιοι θα θερίσουν ότι έσπειραν. Και αμφιβάλλουμε εάν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ιδίως εάν συναντήσουν την οργή του κόσμου που... ήδη τα βλέπει σκούρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top