ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι και στρατιωτικό νόμο εισηγούνται συνεργάτες του Τραμπ για να παραμείνει στην εξουσία

Μέχρι και στρατιωτικό νόμο εισηγούνται συνεργάτες του Τραμπ για να παραμείνει στην εξουσία

Ένας μήνας απομένει μέχρι την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και παρότι την περασμένη Δευτέρα το Κολέγιο των Εκλεκτόρων επικύρωσε την εκλογή του, με ψήφους 306 – 232, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις προσπάθειες ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος, μιλώντας για νοθεία.

H εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης» αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε την Παρασκευή σύσκεψη στο Οβάλ Όφις, με τη συμμετοχή της δικηγόρου Σίντνεϊ Πάουελ και του πελάτη της, πρώην σύμβουλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, αλλά και του Ρούντι Τζουλιάνι. Ο πρόεδρος Τραμπ μελετά τον διορισμό της Σίντνεϊ Πάουελ ως ειδική ανακρίτρια, για να εξετάσει τις καταγγελίες για νοθεία.

Η Πάουελ επιμένει να υποστηρίζει ότι η νοθεία έγινε με τις μηχανές ψηφοφορίας κι έχει εισηγηθεί το διορισμό ειδικού συμβούλου που θα επιθεωρήσει τα μηχανήματα. Μία ακόμη εξωφρενική πρόταση που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη της Παρασκευής ήταν με προεδρικό διάταγμα να δοθεί πρόσβαση στην κυβέρνηση να επιθεωρήσει τις μηχανές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η συζήτηση παρεκτράπηκε όταν ακούστηκαν κάποιες «εξωφρενικές προτάσεις» της Πάουελ και του προσφάτως αμνηστευθέντος από τον πρόεδρο Τραμπ, Μάικλ Φλυν, που είχε πριν λίγες ημέρες υποστηρίξει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, ως μέρος της προσπάθειας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΥΤ κι άλλων ΜΜΕ, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους κι άλλοι σύμβουλοι του προέδρου που ήταν παρόντες αντέδρασαν, ενώ δεν είναι γνωστό αν ο Τραμπ έχει αποδεχθεί την ιδέα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές εκδιώχθηκε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έπσερ – που είχε διαφωνήσει με την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης έξω από το Λευκό Οίκο στις διαδηλώσεις του καλοκαιριού – και την Τετάρτη ενεργοποιείται η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μπάρ. Δεν αποκλείεται ο αναπληρωτής του να ικανοποιήσει την απαίτηση του προέδρου για διορισμό ειδικού ανακριτή. Όσο για το Πεντάγωνο, στις πληροφορίες για κήρυξη στρατιωτικού νόμου πηγές του απάντησαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως μετέδωσε το CNN, λιγο μετά από αυτήν τη σύσκεψη, το προσωπικό της εκλογικής καμπάνιας του Τραμπ έλαβε ένα εσωτερικό σημείωμα από τη νομική ομάδα της εκστρατείας, που τους διέταζε να διατηρήσουν όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την εταιρεία Dominion Voting Systems και την δικηγόρο Σίντνεϊ Πάουελ, για την περίπτωση πιθανής αγωγής, όπως έχει απειλήσει η εταιρεία. Η Dominion – με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ελληνοαμερικανό Τζον Πούλος – έχει απειλήσει να μηνύσει την εκστρατεία του Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση, για καταγγελίες που έχουν σχέση με τον νεκρό εδώ και μια δεκαετία Ούγκο Τσάβες, την Κίνα κλπ.

Με την επιστολή της προ την Πάουελ, η Dominion της ζητά να ανακαλέσει τις ασύστατες κατηγορίες και να δώσει εντολή στο προσωπικό της εκστρατείας να μην αλλοιώσει, καταστρέψει ή πετάξει αρχεία που θα μπορούσαν να είναι σχετικά με την υπόθεση.

Πολλά στελέχη της εκστρατείας – όπως ο γενικός σύμβουλος Ματ Μόργκαν – εξοργισμένα με την γραμμή της Πάουελ και τις αποτυχίες της στα δικαστήρια κράτησαν αποστάσεις, μέχρι του σημείου κάποια στιγμή να δηλώσουν ότι δεν είχε σχέση. Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ προτρέπει συνεργάτες του να πολεμήσουν γι’ αυτόν όπως η Σίντνεϊ Πάουελ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top