ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ToThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη συζητώντας τις πολυπόθητες χαλαρώσεις αλλά και τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν.

Ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε πως παρατηρεί μια αρχική σταθεροποίηση στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών όμως δε δίστασε να τονίσει πως οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί.

Όσον αφορά τις χαλαρώσεις εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενο άνοιγμα των malls θεωρώντας πως θα παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μπορεί να ανοίξουν τονίζοντας πως η καμπή βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Έκανε λόγο για τις 4 ημέρες (παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιά) λέγοντας με νόημα πως δεν πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιακές χαλαρώσεις, με πρώτη γραμμή άμυνας το κέρφιου που ενδέχεται να μεταφερθεί ίσως στις 23:00 ή 00:00.

Αινιγματικός παρουσιάστηκε όσον αφορά τους χώρους εστίασης αφού το μίνι-άνοιγμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη αν θα περιλαμβάνει εστιατόρια και καφετέριες με τον ίδιο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο.

Τέλος και αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ανέφερε πως το νέο στέλεχος και η μετάλλαξη του ιού πιθανόν να καθιστούν πολύ μεγαλύτερη τη μεταδοτικότητα όμως δε φαίνεται να διαφέρει σε συμπτωματολογία κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού πιθανότατα δε θα επηρεάσει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE