Δραματική εκτίμηση για το εμβόλιο του κορονοϊού: Η καθυστέρηση στην Ευρώπη «θα στοιχίσει 15.000 ζωές»

Δραματική εκτίμηση για το εμβόλιο του κορονοϊού: Η καθυστέρηση στην Ευρώπη «θα στοιχίσει 15.000 ζωές»

Οικονομολόγος προειδοποιεί ότι εκατομμύρια πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα για να εμβολιαστούν.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορονοϊό στις χώρες τους, μια καθυστέρηση που ένας οικονομολόγος εκτιμά πως θα στοιχίσει ακόμα και 15.000 ζωές.

Οι ιθύνοντες του European Medicines Agency (EMA) θα συναντηθούν αύριο για να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Αν δώσουν το πράσινο φως, ευρωπαίοι παράγοντες εκτιμούν ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στα κράτη-μέλη της ΕΕ το ερχόμενο Σάββατο.

Υποεπιτροπή ωστόσο του ευρωπαϊκού θεσμού υγείας (Committee for Medicinal Products for Human Use) έχει δεσμευτεί πως η απόφαση θα καθυστερήσει αν τα μέλη δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένα με την «ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» του εμβολίου.

Την ώρα που η Ένωση έχει δεσμευτεί για ταυτόχρονη εκκίνηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων στα κράτη-μέλη της, η Γερμανία έχει αρχίσει ήδη τις πιέσεις για να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου.

Και τώρα ο οικονομολόγος Paul Welfens του Πανεπιστημίου του Βούπερταλ εκτιμά πως αυτές οι «χωρίς νόημα» καθυστερήσεις «θα στοιχίσουν περίπου 15.000 ζωές».

Ο ίδιος καλεί τους θεσμούς να μη χρονοτριβούν, ζητώντας μάλιστα ένα «πρόγραμμα τούρμπο», κατά το οποίο θα εμβολιαστεί όλος ο γερμανικός πληθυσμός μέσα σε 90 ημέρες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE