ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια για πιο ανθρωποκεντρικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος που συναντήθηκε με ΥΠΕΣ

Προσπάθεια για πιο ανθρωποκεντρικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Μ. Σιζόπουλος που συναντήθηκε με ΥΠΕΣ

Προσπαθούμε με εποικοδομητικές και συναινετικές προτάσεις να βοηθήσουμε ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός, για τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη χωρίς να τον θέτουμε σε κίνδυνο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι το Κίνημά του δεν διεκδικεί  ρόλο ρυθμιστή, ούτε ρόλο εκβιαστή. 

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ «έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις κοινωνικής κυρίως πολιτικής, οι οποίες δεν θα επιφέρουν οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό».

Όπως σημείωσε η ΕΔΕΚ θεωρεί ότι «η υλοποίησή τους, είτε αυτούσιων των προτάσεων είτε με βελτιώσεις, οι οποίες είτε θα συνάδουν με τις νομοθεσίες, είτε θα γίνουν και πιο  παραγωγικές για τους συμπατριώτες μας, μπορούν να δράσουν ως μέτρα κοινωνικής στήριξης κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», προσθέτοντας ότι «κυρίως στις αγροτικές περιοχές, αλλά και σε συνταξιούχους ή ενδεχομένως και σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα».

«Η συνάντηση μας και η συζήτηση μας θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες για να μπορέσουμε να καταλήξουμε ενδεχομένως μετά και από τις μελέτες που θα γίνουν και από τις δύο πλευρές πάνω στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για να καταλήξουμε πιστεύω σε κάποια κοινή θέση γι’ αυτές τις τρεις σημαντικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος αποδέχεται τον ρόλο του ρυθμιστή και κάτω από ποιο πλαίσιο γίνεται η όλη διαδικασία, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι «δεν διεκδικούν ρόλο ρυθμιστή, ούτε ρόλο εκβιαστή», για να σημειώσει ότι «επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κινούμαστε στον αστερισμό των εμβολιασμών, εμείς προσπαθούμε με εποικοδομητικές και συναινετικές προτάσεις να βοηθήσουμε ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός, να δώσουμε περισσότερη βοήθεια σε συνανθρώπους μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς να εκτροχιάζουμε τον προϋπολογισμό, να τον θέτουμε σε κίνδυνο».

Πρόσθεσε ότι «πολύ περισσότερο δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από ξένους οίκους.

«Και αυτό θα το δείτε και στην πορεία. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί, συνετοί, μετριοπαθείς γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη στις σημερινές δύσκολες, κοινωνικές και οικονομικές, καταστάσεις όπως έχουν δημιουργηθεί», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως οι προτάσεις της ΕΔΕΚ θα μελετηθούν και ενδεχόμενα με κάποιες διαφοροποιήσεις μπορούν να υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση.
 
«Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι είναι προτάσεις  για τις οποίες έχει ακουστεί και αντίλογος εκ μέρους της δικής μας πλευράς. Όπως ακούσατε θα μελετήσουμε αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις και θα επανέλθουμε σε μια νέα συζήτηση  για ολοκλήρωση. Θεωρώ όμως ότι είναι προτάσεις οι οποίες μπορούν να τύχουν της αποδοχής της Κυβέρνησης, ενδεχόμενα με κάποιες διαφοροποιήσεις για να εμπλουτίσουν, όπως σωστά λέχθηκε, και τον προϋπολογισμό, αλλά βεβαίως και την προσφορά προς την κοινωνία», είπε συγκεκριμένα.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μπορούν να επιτύχουν πολύ περισσότερα με γνώμονα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον.

Σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να προσφύγει προς το Ανώτατο Δικαστήριο, για το θέμα του Γενικού Ελεγκτή και την ετοιμασία από μέρους του Υπουργείου στοιχείων, που να αποδεικνύουν «ανάρμοστη συμπεριφορά» ο κ. Νουρής είπε ότι πως «όσον αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών αυτό που μπορώ να πω επί του θέματος που άπτεται του Γενικού Ελεγκτή είναι αυτό το οποίο έχω πει και δημοσίως και στην Βουλή  των Αντιπροσώπων».

Όπως σημείωσε «ο νομικός μας σύμβουλος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας μας έχει ενημερώσει, όχι μία, αλλά τρεις φορές, με τρεις διαφορετικές νομικές συμβουλές, για τις πληροφορίες που μπορούμε να παρέχουμε στο συγκεκριμένο θέμα».

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «εμείς παρέχουμε τις πληροφορίες, που έχουν σχέση με το αντικείμενο για το οποίο ερωτάτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».

Σε σχέση με την προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Νουρής είπε ότι «είναι θέματα που απαντά κεντρικά η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top