ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μετά τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μετά τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

Για τον εμβολιασμό και πότε αναμένεται ν’ αρχίσει μίλησε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Επικεφαλής της Μονάδας Επιδημιολογική Επιτήρησης, Όλγα Καλακούτα, στο πλαίσιο της εκπομπής του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση».

Τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο θα φτάσουν μέχρι τις 26 του μήνα και θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς την Κυριακή 27 του Δεκέμβρη. Κάθε εβδομάδα αναμένεται να έρχεται νέα παρτίδα εμβολίων στο νησί. 

Σύμφωνα με την κ. Καλακούτα, πρώτη ομάδα εμβολιασμών θα είναι άτομα σε στέγες ευγηρίας ή κλειστές δομές και στόχος είναι να αρχίσουν οι εμβολιασμοί ταυτόχρονα σε όλες τις επαρχίες.

«Θα ξεκινήσουμε ταυτόχρονα με κινητές ομάδες οι οποίες θα επισκεφθούν τις στέγες. Κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί και περισσότερη ενημέρωση για θέματα υγειονομικών θεμάτων.  Είναι σημαντικό να επενδύσουμε και πάνω στους γιατρούς που είναι στις στέγες ευγηρίας. Στην περίπτωση των οίκων ευγηρίας, το προσωπικό θα εμβολιαστεί μετά από ενημέρωση του ιδιοκτήτη, ενώ όσον αφορά τους ηλικιωμένους έχει κυκλοφορήσει ήδη το ειδικό έντυπο συναίνεσης που πρέπει να υπογραφεί από τους ίδιους και τους συγγενείς τους κάτι που ισχύει και για τις κλειστές δομές», ανέφερε η κ. Καλακούτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Κύπρος στον ΟΗΕ: «Στρατηγική αναγκαιότητα η ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ – Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για ειρήνη»

Τα πλοία πρέπει να απολαμβάνουν δικαίωμα διέλευσης μέσω του Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), ανέφερε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Γαβριέλλα Μιχαηλίδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE