ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην Γαλλία από Βρετανία αν έχουν αρνητικό τεστ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην Γαλλία από Βρετανία αν έχουν αρνητικό τεστ

Γάλλοι και Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν εκ νέου να εισέρχονται στην Γαλλία προερχόμενοι από την Βρετανία από σήμερα τα μεσάνυχτα με την προϋπόθεση ότι έχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει εντός 72 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει ότι Βρετανοί υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν επίσης να εισέλθουν στη Γαλλία ή να διέλθουν μέσω αυτής από τη Βρετανία εφόσον έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με το Παρίσι για το ζήτημα των συνόρων, τονίζοντας ότι θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα σήμερα το βράδυ.

"Καλή πρόοδος σήμερα και συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για τα σύνορα", ανέφερε ο Σαπς με tweet του. "Θα παράσχουμε ενημέρωση για τους οδηγούς φορτηγών αργότερα σήμερα το βράδυ, αλλά οι οδηγοί φορτηγών δεν πρέπει να ταξιδεύουν προς το Κεντ σήμερα το βράδυ."
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE