ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυστηρό μήνυμα με αφορμή τους ηλικιωμένους - «Ποιος είσαι κύριε εσύ που θα καθορίσεις πόσο θα ζήσει ο άλλος;»

Αυστηρό μήνυμα με αφορμή τους ηλικιωμένους - «Ποιος είσαι κύριε εσύ που θα καθορίσεις πόσο θα ζήσει ο άλλος;»

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει ο Επικεφαλής του παρατηρητηρίου τρίτης ηλικίας, Δήμος Αντωνίου, αναφορικά με τους ηλικιωμένους και τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι αρκετοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν τις γιορτές μόνοι τους γι’ αυτό και έχει εισηγηθεί ορισμένοι ψυχολόγοι να βοηθήσουν εντός των οίκων ευγηρίας.

Τόνισε επίσης ότι οι πλείστοι από τους ηλικιωμένους παρακολουθούν συνεχώς τα γεγονότα από την τηλεόραση και έτσι είναι πανικοβλημένοι.

«Ανέχεστε να εξαρτάται ο παππούς, η γιαγιά, η μητέρα, ο πατέρας από τον κάθε ανεύθυνο που δεν τηρεί τα μέτρα;», ανέφερε απευθυνόμενος προς το κοινό και σημειώνοντας πως το παρατηρητήριο που είναι ιδιαίτερα ενεργό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δέχεται bullying και βρισιές επειδή καλεί τον κόσμο να κάνει τα αυτονόητα και να προστατεύσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ποιος είσαι κύριε εσύ που θα καθορίσεις πόσο θα ζήσει ο άλλος; Αυτές τις μέρες οι οίκοι ευγηρίας να δημιουργήσουν χώρους όπου οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να επικοινωνούν έστω και διαδικτυακά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top