Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου ύψους €75 εκ. στο ΧΑΚ

Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου ύψους €75 εκ. στο ΧΑΚ

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (XAK) ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, Γραμματίων Δημοσίου συνολικής αξίας €75.000.000, που έχουν προκύψει από δημοπρασία, η οποία διεξάχθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται,  το ΧΑΚ έχει αποδεχθεί την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, 75.000 Γραμματίων Δημοσίου 13 Εβδομάδων 13ης έκδοσης, Σειράς 2020 (28/12/2020 – 26/03/2021) ονομαστικής αξίας €1000 το καθένα, συνολικής αξίας €75.000.000.

Το Χρηματιστήριο έχει επίσης αποδεχθεί την ταυτόχρονη  εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο σύμφωνα με τις διατάξεις των εδαφίων (1) και (3) του Άρθρου 10 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμων.  Η ημερομηνία έκδοσης τους είναι η 28η Δεκεμβρίου 2020.

 
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης των πιο πάνω τίτλων που θα εισαχθούν στην Αγορά των Ομολόγων θα είναι ΓΔ13Ν20/ ΤΒ13M20 και ο μοναδικός κωδικός ISIN CY0149330819.
 
Τα εν’ λόγω Γραμμάτια δεν φέρουν επιτόκιο. Η διαπραγμάτευση τους θα αρχίσει τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Δημοσκόπηση Alpha: Οριζόντια απογοήτευση στα κόμματα, αντοχή στην πίεση και άνοδος για Κυβέρνηση και ΠτΔ

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναμέτρηση του Μαΐου 2026, η νέα δημοσκόπηση του Alpha αποκαλύπτει τις πρώτες σοβαρές μετατοπίσεις στο κομματικό οικοδόμημα της Κύπρου. Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο «crash test» για την αντοχή των παραδοσιακών δυνάμεων και τη δυναμική των νέων παικτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE