Πολύ κοντά σε συμφωνία ΕΕ και ΗΒ για τη μελλοντική τους σχέση

Πολύ κοντά σε συμφωνία ΕΕ και ΗΒ για τη μελλοντική τους σχέση

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι διαπραγματευτές ΕΕ και ΗΒ για τη μελλοντική τους σχέση, σύμφωνα με κοινοτική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Η πηγή που επικαλέσθηκε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Μισέλς Μπαρνιέ προς τους μόνιμους αντιπροσώπους (COREPER), τοποθετεί την ανακοίνωσή της πριν τα Χριστούγεννα.

Επισημαίνει δε ότι το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι η αλιεία και πως καταγράφονται συγκλίσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συμφωνία. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για νομικές διαδικασίες στα κράτη μέλη προς ετοιμότητα επικύρωσής της, όταν επιτευχθεί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.