ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 1955-2020: Τιμητική θέση για ΑΠΟΕΛ, στους πρώτους 100 και η Ομόνοια – Οι θέσεις όλων των κυπριακών ομάδων

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 1955-2020: Τιμητική θέση για ΑΠΟΕΛ, στους πρώτους 100 και η Ομόνοια – Οι θέσεις όλων των κυπριακών ομάδων

Η UEFA στην ιστοσελίδα της ανάρτησε θέμα με την καλύτερη ομάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και δη το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το Τσάμπιονς Λιγκ από το 1955 έως και το 2020.

Βασικά, έναν πίνακα που απαρτίζεται συνολικά από 526 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και Κυπριακές ομάδες.  Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ομάδες ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Απόλλων, Ολυμπιακός Λευκωσίας, καθώς και δύο πρώην ομάδες, ο Πεζοπορικός και η Ένωσης Πεζοπορικού ΑΜΟΛ FC.

Μάλιστα δε, οι αιώνιοι της Λευκωσίας, βρίσκονται στις πρώτες 100 ομάδες της σχετικής λίστας.

Η πρώτη Κυπριακή ομάδα που συναντάμε στη σχετική λίστα είναι ο ΑΠΟΕΛ, στην 49η θέση, όπου συμμετείχε στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση 18 φορές έχοντας δώσει 94 παιχνίδια.  Στην 85η θέση βρίσκουμε την Ομόνοια με 19 συμμετοχές και 53 αγώνες.

Ακολούθως, η Ανόρθωση είναι στη θέση 104 με 8 συμμετοχές 26 παιχνίδια, η ΑΕΛ στη θέση 208 με 3 συμμετοχές και 10 παιχνίδια.

Έπειτα, ο Απόλλωνας στη θέση 345 με 2 συμμετοχές και 6 παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός Λευκωσίας είναι στη θέση 457 με 3 συμμετοχές και 6 παιχνίδια.

Σε ότι αφορά τις δύο πρώην Κυπριακές ομάδες, ο Πεζοπορικός είναι στη θέση 483 με 1 συμμετοχή και 2 παιχνίδια, ενώ η Ένωσης Πεζοπορικού ΑΜΟΛ FC στη θέση 520, επίσης με 1 συμμετοχή και 2 παιχνίδια.

Κατά τα άλλα, στην πρώτη θέση με τις κορυφαίες ομάδες αυτά τα 65 χρόνια βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης που όχι μόνο έχει τους περισσότερους τίτλους, αλλά έχει τις περισσότερες συμμετοχές, έχοντας παίξει 51 φορές στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και όπως είναι λογικό έχει τα περισσότερα ματς, τις περισσότερες νίκες και τους περισσότερους πόντους.

Στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα είναι η Μπάγερν με 495 πόντους και την ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 459 πόντους. Στην τέταρτη θέση είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην πέμπτη η Γιουβέντους. Η Μίλαν που είναι δεύτερη σε κατακτήσεις τροπαίων μετά τη Ρέαλ είναι στην 6η θέση και στην 7η βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Η πρώτη δεκάδα κλείνει με την 8η Μπενφίκα που έχει επίσης τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ρεάλ, την 9η Πόρτο και τον 10ο Άγιαξ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τον σχετικό πίνακα της UEFA

The post ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 1955-2020: Τιμητική θέση για ΑΠΟΕΛ, στους πρώτους 100 και η Ομόνοια – Οι θέσεις όλων των κυπριακών ομάδων appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top