ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πόσο καιρό αφότου εμβολιαστούμε θα αποκτούμε ανοσία;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πόσο καιρό αφότου εμβολιαστούμε θα αποκτούμε ανοσία;

H πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας τόνισε ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο Pfizer/Biontech είναι εξαιρετικά από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Ως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο χαρακτήρισε την άφιξη στην Ελλάδα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η κυρία Γκάγκα είπε ότι τα δεδομένα του εμβολίου των Pfizer/Biontech είναι εξαιρετικά από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και πως το κάθε άτομο που θα εμβολιαστεί θα έχει ανοσία μέσα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, θα δημιουργηθεί μια ασφάλεια προστασίας και για εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όπως για παράδειγμα για τα άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία ή έχουν προβλήματα ανοσοκαταστολής. Σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να βγουν μια βόλτα με μάσκα και τηρώντας τα μέτρα. Συνέστησε ωστόσο οι συναντήσεις χωρίς μάσκα και με κοντινές αποστάσεις να είναι με πολύ λίγο κόσμο και με τον ίδιο κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.