Το Παρίσι ζητά την αποφυλάκιση ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών που καταδικάστηκε στη Σ. Αραβία

Το Παρίσι ζητά την αποφυλάκιση ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών που καταδικάστηκε στη Σ. Αραβία

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα την άμεση απελευθέρωση της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών Λουτζέιν αλ Χαδλούλ, η οποία καταδικάστηκε νωρίτερα από σαουδαραβικό δικαστήριο σε κάθειρξη 5 ετών και 8 μηνών με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

«Όπως έχουμε ήδη πει δημοσίως και κατ' επανάληψη, ελπίζουμε στη γρήγορη απελευθέρωση της Λουτζέιν αλ Χαδλούλ», ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η Χαδλούλ κατηγορήθηκε ότι επεδίωκε την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Σαουδικής Αραβίας και ότι απείλησε την εθνική ασφάλεια του βασιλείου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE