Το Παρίσι ζητά την αποφυλάκιση ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών που καταδικάστηκε στη Σ. Αραβία

Το Παρίσι ζητά την αποφυλάκιση ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών που καταδικάστηκε στη Σ. Αραβία

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα την άμεση απελευθέρωση της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών Λουτζέιν αλ Χαδλούλ, η οποία καταδικάστηκε νωρίτερα από σαουδαραβικό δικαστήριο σε κάθειρξη 5 ετών και 8 μηνών με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

«Όπως έχουμε ήδη πει δημοσίως και κατ' επανάληψη, ελπίζουμε στη γρήγορη απελευθέρωση της Λουτζέιν αλ Χαδλούλ», ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η Χαδλούλ κατηγορήθηκε ότι επεδίωκε την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Σαουδικής Αραβίας και ότι απείλησε την εθνική ασφάλεια του βασιλείου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE