ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ για LOCKDOWN: Νομίζω οτι δεν θα έχει άλλη επιλογή το κράτος - Είναι μονόδρομος

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ για LOCKDOWN: Νομίζω οτι δεν θα έχει άλλη επιλογή το κράτος - Είναι μονόδρομος

Για το ενδεχόμενο για του lockdown μίλησε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας, στο Τρίτο του ΡΙΚ.

Σε ερωτήσεις πολιτών για το αν είναι στη σκέψη ένα lockdown, o Δρ.Καραγιάννης σχολίασε πως το δρόμο τον δείχνουν όλες οι Ευρωπαϊκες χώρες, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ελλάδα όπου το lockdown είναι ήδη σε εφαρμογή εδω και 8 εβδομάδες.

"Νομίζω ότι το κράτος δεν θα έχει άλλη επιλογή αν συνεχίσει η ίδια κακή επιδημιολογική κατάσταση. Είναι μονόδρομος", ενω συνέχισε λέγοντας "Προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε μέρος της οικονομίας ζωντανή και να κινείται, όμως συμπεριφορές συνανθρώπων μας δεν συνάδουν με την προσπάθεια να περιορίσουμε την κατάσταση πιο γρήγορα". 

Τόνισε πως η προσπάθεια να μείνει και η οικονομία ζωντανή αλλα και να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, δεν έγινε σεβαστή απο κάποιους πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν να μην τηρούν τα μέτρα.

Συμπερασματικά, υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο lockdown, απο τη στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες δεν μπορούν να συμμορφωθούν με την παρούσα φάση μέτρων και όπως ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης "είναι απίστευτο τι σκαρφίζονται για να παραβιάσουν το διάταγμα"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top