Τα εμβόλια της Pfizer-Biontech περιέχουν περισσότερες δόσεις

Τα εμβόλια της Pfizer-Biontech περιέχουν περισσότερες δόσεις

Το εμβόλιο που έχει αναπτύξει μαζί με την Pfizer μπορεί να δώσει παραπάνω δόσεις ανά φιαλίδιο, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας BioNtech.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της BioNtech, Γιασμίν Αλάτοβιτς, "το φιαλίδιο που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα για πέντε δόσεις, μπορεί να αποδώσει έξι", καθώς όπως πρόσθεσε "οι επαγγελματίες που μέχρι στιγμής πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς, θα έχουν διαπιστώσει πως μετά τις πέντε δόσεις, πάντοτε υπάρχει περίσσευμα. Αυτό είναι μια καθαρή δόση, 0,3 mlt, που είναι ακριβώς μια δόση όπως και οι υπόλοιπες. Χρειάζεται, όμως, ειδική σύριγγα για να χρησιμοποιηθεί".

Σύμφωνα με την Αλάτοβιτς, αυτό σημαίνει πως οι χώρες της ΕΕ μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα των εμβολίων τους κατά 20% εάν χρησιμοποιήσουν έξι αντί για πέντε δόσεις.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση των δόσεων πού έχουν λάβει ή θα λάβουν οι χώρες της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, παρατηρήθηκε νέο ρεκόρ θανάτων από Covid-19, αφού μέσα σε ένα 24ωρο έφθασαν τους 1.129, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.