Τα εμβόλια της Pfizer-Biontech περιέχουν περισσότερες δόσεις

Τα εμβόλια της Pfizer-Biontech περιέχουν περισσότερες δόσεις

Το εμβόλιο που έχει αναπτύξει μαζί με την Pfizer μπορεί να δώσει παραπάνω δόσεις ανά φιαλίδιο, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας BioNtech.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της BioNtech, Γιασμίν Αλάτοβιτς, "το φιαλίδιο που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα για πέντε δόσεις, μπορεί να αποδώσει έξι", καθώς όπως πρόσθεσε "οι επαγγελματίες που μέχρι στιγμής πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς, θα έχουν διαπιστώσει πως μετά τις πέντε δόσεις, πάντοτε υπάρχει περίσσευμα. Αυτό είναι μια καθαρή δόση, 0,3 mlt, που είναι ακριβώς μια δόση όπως και οι υπόλοιπες. Χρειάζεται, όμως, ειδική σύριγγα για να χρησιμοποιηθεί".

Σύμφωνα με την Αλάτοβιτς, αυτό σημαίνει πως οι χώρες της ΕΕ μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα των εμβολίων τους κατά 20% εάν χρησιμοποιήσουν έξι αντί για πέντε δόσεις.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση των δόσεων πού έχουν λάβει ή θα λάβουν οι χώρες της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, παρατηρήθηκε νέο ρεκόρ θανάτων από Covid-19, αφού μέσα σε ένα 24ωρο έφθασαν τους 1.129, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE