ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα, λέει ο Γερμανός Υπ. Υγείας, νοσηλευτής στις ΗΠΑ θετικός μετά το εμβόλιο

Μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα, λέει ο Γερμανός Υπ. Υγείας, νοσηλευτής στις ΗΠΑ θετικός μετά το εμβόλιο

Οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν αυστηρά μέτρα για τις γιορτές καθώς τα κρούσματα αυξάνονται την ίδια ώρα που η αδειοδότηση νέου εμβολίου μοιράζει αισιοδοξία. Ανησυχία από το γεγονός ότι νοσηλευτής που έλαβε εμβόλιο στις ΗΠΑ νόσησε αλλά οι γιατροί μιλάνε για σενάριο που δεν ήταν αιφνίδιο. 

Η Γερμανία η οποία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων λόγω του κορωνοϊού, είναι "ακόμη πολύ μακριά" από την επιστροφή "στην κανονικότητα", παρά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία καταγράφηκαν 22.459 νέα κρούσματα covid-19, ενώ για πρώτη φορά ξεπεράστηκε το όριο των 1.000 νέων θανάτων μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. "Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν πόσο πολύ ο ιός μας πλήττει ακόμη βίαια", σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων ενδέχεται να παρατείνουν πέρα της 10ης Ιανουαρίου τους ισχύοντες περιορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το κλείσιμο των σχολείων, των μη απαραίτητων καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων.  Η απόφασή τους αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Ιανουαρίου.

"Παρά τον εμβολιασμό, πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να σεβόμαστε τους κανόνες τους επόμενους μήνες και να περιορίσουμε τις επαφές μας", τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο Λόταρ Βίλερ.

Η Γερμανία αναμένει η ΕΕ να δώσει γρήγορα την έγκρισή της στο εμβόλιο κατά της covid-19 που έχουν αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca, το οποίο έλαβε άδεια στη Βρετανία σήμερα.

Ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του ινστιτούτου Paul Ehrlich, δήλωσε σήμερα ότι χάρη στη συνεχόμενη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της AstraZeneca από την ΕΕ, θα είναι εφικτό να ληφθεί αμέσως απόφαση μόλις υποβληθεί επίσημη αίτηση.

Ο Τσίχουτεκ διευκρίνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αίτηση μέχρι σήμερα το πρωί, όμως μόλις αυτή υποβληθεί θα ξεκινήσει αμέσως η εξέτασή της.

Ενας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 περισσότερο από μία εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer Inc για τον κορωνοϊό, μετέδωσε χθες, Τρίτη, τοπική τηλεόραση θυγατρική του ABC News, με ειδικούς να υπογραμμίζουν πως δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε καταχώριση στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και είπε στη θυγατρική τηλεόραση του ABC News ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες. Εξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφθηκε έναν χώρο ντράιβ-ιν, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.

"Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία", δήλωσε ο Ρέιμερς. "Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%", πρόσθεσε ο Ρέιμερς.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top