ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εξαιρέσεις στα περιοριστικά μέτρα, στόχος ο εμβολιασμός 500.000

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εξαιρέσεις στα περιοριστικά μέτρα, στόχος ο εμβολιασμός 500.000

Οι ασθενείς υπό παρακολούθηση και υπό θεραπεία στις ελεύθερες περιοχές εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στα κατεχόμενα. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες που τίθεται από απόψε σε ισχύ μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, εξαιρούνται τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. 

Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι της απαγόρευσης των διελεύσεων για 11 μέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, προς τις ελεύθερες περιοχές, εξαιρούνται όσοι μεταβαίνουν για ιατρικούς σκοπούς.
 
Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες από τις 29 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 έχει επίσης αρθεί η υποχρέωση του αρνητικού PCR 72 ωρών για όσους ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μέσω Τουρκίας στην Βρετανία.
 
Ο υπεύθυνος για θέματα παιδείας και πολιτισμού στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, Μετίν Χαρμπέρ ανέφερε επίσης ότι όσοι ταξιδεύουν μέσω της «νότιας Κύπρου» - κατά την έκφρασή του – στην Βρετανία το αρνητικό PCR 72 ωρών εξακολουθεί να είναι αναγκαίο. Πρόσθεσε ότι σημαντικό για όλους να συμπληρώσουν το έντυπο ταξιδιού πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να δηλώσουν διεύθυνση παραμονής κατά την διάρκεια της καραντίνας.
 
Στο μεταξύ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο «πρωθυπουργός»,  Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι στόχος είναι ο εμβολιασμός 500.00 ατόμων, το 80% του πληθυσμού, όπως ανέφερε. «Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα συνεχίσουμε εντατικά και ενεργά να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πανδημία». Συνέστησε δε στους πολίτες να εφαρμόσουν με προσοχή τα μέτρα της επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας».
 
Στα κατεχόμενα έφθασαν χθες δύο ειδικά ψυγεία για την φύλαξη των εμβολίων και τοποθετήθηκαν στο νέο νοσοκομείο πανδημίας. Η Κίπρις επικαλείται παλιότερη δήλωση του «υπουργού υγείας», Αλί Πιλλί ότι τα ψυγεία είναι χωρητικότητας 700 και 250 λίτρων και έχουν την δυνατότητα φύλαξης του εμβολίου Pfizer σε θερμοκρασία -70ο C. Σημειώνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για αποθήκευσης περίπου 300 χιλιάδων εμβολίων σε αυτά τα δύο ειδικά ψυγεία.
 
Χθες βράδυ είχαν ανακοινωθεί άλλα 16 κρούσματα, τα 6 εγχώρια, σε 2.678 τεστ.Το ένα από τα νέα κρούσματα έφθασε στα κατεχόμενα αεροπορικώς, τα πέντε ατμοπλοϊκώς και τα δύο αποτελούν επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος και βρισκόταν σε απομόνωση. Υπό θεραπεία βρίσκονται 217 ασθενείς, οι 43 νοσηλεύονται στο κέντρο πανδημίας και οι 173 βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξενοδοχεία καραντίνα. Ένας ασθενής με Covid-19 βρίσκεται στην εντατική.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top