ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 43 νέοι θάνατοι, 597 νέα κρούσματα και 429 οι διασωληνωμένοι

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 43 νέοι θάνατοι, 597 νέα κρούσματα και 429 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώθηκαν 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοιού (COVID-19) στην Ελλάδα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139447, εκ των οποίων 52.3% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5430 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41491 (29.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

429 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 287 (66.9%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.893 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2895 (59.3%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η ώρα της αλήθειας για το κυπριακό - Ο Γκουτέρες επιχειρεί να «κλειδώσει» το διαπραγματευτικό κεκτημένο

Η σημερινή ημέρα θεωρείται από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων ετών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ, στην Κύπρο, αποφασισμένος να αξιοποιήσει το πολιτικό βάρος του αξιώματός του, σε μια ύστατη προσπάθεια, να διατηρήσει ζωντανή την προοπτική των διαπραγματεύσεων και να διαφυλάξει το διαπραγματευτικό κεκτημένο που οικοδομήθηκε μέσα από δεκαετίες συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE