ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 43 νέοι θάνατοι, 597 νέα κρούσματα και 429 οι διασωληνωμένοι

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 43 νέοι θάνατοι, 597 νέα κρούσματα και 429 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώθηκαν 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοιού (COVID-19) στην Ελλάδα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139447, εκ των οποίων 52.3% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5430 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41491 (29.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

429 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 287 (66.9%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.893 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2895 (59.3%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE