ΕΛΛΑΔΑ

ο εντυπωσιακό «αρχαιοελληνικό» γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό που μαγνητίζει τα βλέμματα

ο εντυπωσιακό «αρχαιοελληνικό» γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό που μαγνητίζει τα βλέμματα

Το εντυπωσιακό «αρχαιοελληνικό» γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό που μαγνητίζει τα βλέμματα

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στο σπίτι έδωσε έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες του δρόμου να δημιουργήσουν με αφορμή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα.

Ένας από αυτούς που αποφάσισαν να δημιουργήσουν με αφορμή την πανδημία ήταν και ο Λευτέρης Τούλης, street artist από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Επηρεασμένος λοιπόν από τη νέα κανονικότητα υλοποίησε ένα μοναδικό γκράφιτι στην πόλη του σε τοίχο πολυκατοικίας στην οδό Ηφαιστίωνος, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις των περαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι γκράφιτι εμπνευσμένα από τον κορωνοϊό είχε δημιουργήσει και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown ένας 16χρονος σε ταράτσα της Αθήνας.

Εικόνες: Το γκράφιτι του Λευτέρη Τουλή στην πολυκατοικία της Δράμας

Προσπαθώντας να αποτυπώσει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο κόσμος μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ο νεαρός street artist δημιούργησε ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που φορά μάσκα και κρατά στα χέρια του ένα κοντάρι.

Περιγράφοντας το έργο του, ο Λευτέρης Τούλης σημείωσε προ ημερών στην ΕΡΤ: «Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα «πολεμά» μέσα στη γειτονιά με φόντο τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορωνοϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον».

Πηγή: iefimerida

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top