ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σπέρνει ανησυχία η μετάλλαξη του ιού - Ποια η διαφορά στα συμπτώματα;

ΚΥΠΡΟΣ: Σπέρνει ανησυχία η μετάλλαξη του ιού - Ποια η διαφορά στα συμπτώματα;

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο η ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Δρ. Βονιάτης, αναφέρθηκε στην ανησυχία που επικρατεί μετά τον εντοπισμό του νέου στελέχους, αλλά και στα συμπτώματα που δεν κρίνονται ανησυχητικά.

Όπως ανάφερε στις δηλώσεις του ο πνευμονολόγος, το νέο στέλεχος ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας του, το συγκεκριμένο στέλεχος διασπείρεται πολύ πιο γρήγορα από τον ήδη αρκετά εύκολα μεταδιδόμενο ιό.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερα περιστατικά που θα χρήζουν νοσηλείας με τα νοσοκομεία να βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» κάτι που στην παρούσα φάση θα επιβαρύνει το σύστημα, αφού υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ μεγάλος, ενώ αρκετοί από τους νοσηλευόμενους είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, καθησυχαστικά ήταν τα όσα ανάφερε για τα συμπτώματα που επιφέρει το νέο συγκεκριμένο στέλεχος, αφού όπως εξήγησε δεν διαφέρουν από τα συμπτώματα του covid-19 και ούτε επιβαρύνουν περισσότερο την υγεία, αντιθέτως είναι ήπιας μορφής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top