ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλείδωσε το lockdown - Ποιες επιχειρήσεις την πληρώνουν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλείδωσε το lockdown - Ποιες επιχειρήσεις την πληρώνουν

Με τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας ενώπιον αρχικά του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Ιωάννου και εν συνεχεία του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διαβουλεύσεων για τα νέα μέτρα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να κλειδώσουν αύριο (Πέμπτη 7/1) μετά και την σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με τα όσα απορρέουν να ‘φωτογραφίζουν’ την κατεύθυνση των μέτρων και το είδος του lockdown.

Όπως είχε αναφέρει και το ThemaOnline η αυστηροποίηση βρίσκεται προ των πυλών με την πλειοψηφία της Επιστημονικής Ομάδας να υποδεικνύει πως στο σημείο που βρισκόμαστε και με την επιδημιολογική κατάσταση να είναι τόσο επιβαρυμένη δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές.

Ας περάσουμε όμως σε όσα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν βέβαια. Σε οποιοδήποτε σενάριο (είτε αυστηρού, είτε συνέχιση στο υπάρχον μοντέλο με επιπλέον αυστηροποιήσεις) δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση στο κλείσιμο των σχολείων (αυτό που συζητείται είναι η διάρκεια) και η συνέχεια μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Θεοφάνια χωρίς «βουτιές» - Τελευταία Λειτουργία με παρουσία πιστών

Επίσης στο μικροσκόπιο των αυστηροποιήσεων τίθενται κουρεία, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής που δείχνουν να επηρεάζονται επίσης σε οποιοδήποτε σενάριο ακολουθηθεί ενώ σε ότι αφορά το λιανικό εμπόριο στην ολότητα του το τοπίο είναι ακόμη θολό. Αφενός ένα ολικό lockdown (τύπου Μαρτίου) θα επιφέρει την αναστολή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων -πλην όσων φυσικά θεωρείται ότι παρέχουν είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης- , αφετέρου όμως η ρευστή κατάσταση στην Οικονομία ενδεχομένως να μη βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Μεγάλη είναι και η συζήτηση που επικρατεί γύρω από την επαναφορά sms και τη λειτουργία του 8998 που όπως φαίνεται είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιβολή του σκληρού lockdown ενώ η νέα δέσμη μέτρων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 9η Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Καταθέσεις και έρευνες για τον αρνητή κορωνοϊού που μπούκαρε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας – Προβληματισμοί και για την ασφάλεια

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top