ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Καταπέλτης» ο αρχισυντάκτης της Bild για τους εμβολιασμούς στη «γηραιά ήπειρο»: Δείτε τα χάλια της ΕΕ

«Καταπέλτης» ο αρχισυντάκτης της Bild για τους εμβολιασμούς στη «γηραιά ήπειρο»: Δείτε τα χάλια της ΕΕ

Ο αρχισυντάκτης της Bild μιλάει έξω από τα δόντια στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail - «Πιστεύετε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει προβλήματα; Κοιτάξτε τα χάλια της Ε.Ε»

Με «κεραυνούς» κατά της πολιτικής της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς εν μέσω πανδημίας της Covid, o Αλεξάντερ φον Σένμπουργκ, αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Βild», μιλάει για τα «χάλια» της γηραιάς ηπείρου, σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Γερμανός αρχισυντάκτης πλέκει το εγκώμιο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, όπως επισημαίνει, φρόντισε να ξεκινήσουν τάχιστα οι εμβολιασμοί στη χώρα του. Την ίδια ώρα, δεν διστάζει να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών - σε ότι αφορά την πατρίδα του- στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αλλά και την επικεφαλής της Κομισιόν , Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που χρεώνεται την αποτυχία στη Ε.Ε:

Η πρώτη, όπως λέει, έβαλε τα συμφέροντα της Ε.Ε πάνω από τα συμφέροντα της χώρας της και η δεύτερη έκανε παζάρια για τις τιμές των εμβολίων χάνοντας πολύτιμο χρόνο. «Αυτός που χλευάζαμε για τις φιλελεύθερες απόψεις του είναι αυτός που φρόντισε να εμβολιαστεί τάχιστα ο πληθυσμός του», επισημαίνει ο Αλεξάντερ φον Σένμπουργκ αναφερόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον. «Πολλοί στην Ευρώπη κοιτάζουμε με φθόνο τη Βρετανία»

«Μπορεί οι Βρετανοί να αισθάνονται απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της χώρας αντιμετώπισε τον φαύλο κύκλο της πανδημίας της νόσου Covid- 19. Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ χθες ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους χίλιους.

Την ίδια ώρα, υπάρχει οργή για το ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος, ενώ υπήρξαν και προβλήματα σε ότι αφορά την προμήθεια και την διανομή των δόσεων του εμβολίου. Ναι, μπορεί να αισθάνεστε ότι η κατάσταση είναι ζοφερή στη Βρετανία, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι πολλοί από εμάς εδώ στην Ευρώπη σας κοιτάζουμε με φθόνο. Η απαρχαιωμένη πολιτική της ΕΕ έχει, ασυγχώρητα, παραβιάσει την διαδικασία διάθεσης των εμβολίων και οι συνέπειες είναι πιθανό να αποβούν μοιραίες για πολλές χιλιάδες πολιτών μας.

Η πανδημία διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο και οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν δει την ανάγκη για μια γρήγορη, αποτελεσματική πολιτική εμβολίων από χιλιόμετρα μακριά. Αντ ' αυτού, οι καθυστερήσεις, ο αγώνας για το ποιος θα λάβει πρώτος το εμβόλιο, το εθνικό συμφέρον και η απόλυτη γραφειοκρατία αποτέλεσαν τον εκρηκτικό συνδυασμό που φρέναρε τις προσπάθειες της ΕΕ για την προμήθεια των εμβολίων.

ΑΠΟ Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top