ΚΥΠΡΟΣ - ΑΒΔΕΛΛΕΡΟ : Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι της κηδείας…

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΒΔΕΛΛΕΡΟ : Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι της κηδείας…

Οργισμένη παρουσιάζεται η ηγεσία της Αστυνομίας με την στάση παλαιοημερολογητών, οι οποίοι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (7/1) συνωστίσθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου, στο Αβδελλερό, για την κηδεία 80χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε εντοπιστεί θετικός στον Covid – 19.

Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την κηδεία, το οποίο καταδεικνύει πως έχουν παραβιαστεί κατάφωρα τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού, καθότι μέσω των φωτογραφιών φαίνεται πως οι παριστάμενοι εντός της εκκλησίας ήταν πέραν των 20…

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης Χρίστος Ανδρέου αφού εξέφρασε την αγανάκτηση της Αστυνομίας για το περιστατικό, ανέφερε ότι στα πλαίσια των αστυνομικών ερευνών θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία. «Εάν διαπιστωθεί μέσα από τις εξετάσεις που θα γίνουν ότι όντως παραβιάστηκαν τα διατάγματα σε σχέση με την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πανδημίας, κάτι που φαίνεται ότι έγινε από τις φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας, τότε οι υπεύθυνοι της κηδείας θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου για να λογοδοτήσουν», σημείωσε ο κ.Ανδρέου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μετά από καταγγελία που έγινε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην εκκλησία κι εντόπισαν αρκετά άτομα ν’ αναχωρούν εκείνη την ώρα με τα οχήματα τους από τον χώρο.

Η Αστυνομία αναμένεται να εκδώσει εξώδικα πρόστιμα στ’ άτομα που ήταν μέσα στην εκκλησία την ώρα της κηδείας, αφού προκύπτει ότι έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα σε σχέση με τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο. Να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε σε κηδεία στο Αβδελλερό δεν αφορά την Εκκλησία της Παναγίας, που είναι στη δικαιοδοσία της, και ουδεμία σχέση έχει με το γεγονός.

Και τον Απρίλιο       

Υπενθυμίζουμε, ότι και την περασμένη άνοιξη και συγκεκριμένα την περίοδο του Πάσχα, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε αριθμό καταγγελιών εναντίον Παλαιοημερολογητών, πάλι για τους ίδιους λόγους, με τα εξώδικα πρόστιμα τότε να πέφτουν «βροχή» σε σχέση με την παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE