ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφέςσε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Γίνονται με διαφοροποιήσεις

Εγγραφέςσε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Γίνονται με διαφοροποιήσεις

Ανακοίνωση για τις εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/ριών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Π.Α.Ν.) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, μετά το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2021, για εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19, οι εγγραφές/μετεγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για τη σχολική χρονιά 2021-2022, θα γίνουν με κάποιες διαφοροποιήσεις. Γι’ αυτό, η προηγούμενη ανακοίνωση, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020 (αρ. ανακοίνωσης στο διαδίκτυο ypp 11579), ακυρώνεται.

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές θα διεξαχθούν κατά την περίοδο 12-15 Ιανουαρίου 2021. Για τους/τις περισσότερους/ες μαθητές/μαθήτριες, η εγγραφή θα γίνει τηλεφωνικώς (για τα Δημοτικά Σχολεία) ή με τη συμπλήρωση ενός εντύπου που θα προωθηθεί μέσω των παιδιών (για τα Νηπιαγωγεία).

Μόνο για τους/τις μαθητές/μαθήτριες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο θα απαιτηθεί να επισκεφθεί ο/η γονέας/κηδεμόνας το σχολείο, απλώς για να τοποθετήσει στο κιβώτιο εγγραφών, το οποίο θα βρίσκεται στο προαύλιο ή σε άλλη περίοπτη θέση στον χώρο του σχολείου, κλειστό φάκελο στον οποίο θα περιέχονται η αίτηση εγγραφής ή και μετεγγραφής μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα/πιστοποιητικά. Στη βάση του σχετικού διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, οι γονείς/κηδεμόνες θα επιτρέπεται να επισκεφθούν το σχολείο για την εγγραφή του παιδιού τους, αποστέλλοντας SMS με κωδικό 4 για «Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες, υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης». Στον ίδιο χώρο του σχολείου, οι γονείς/κηδεμόνες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορούν να βρουν αντίτυπα των απαραίτητων εντύπων εγγραφής και μετεγγραφής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γονείς/κηδεμόνες καλούνται να επισκέπτονται τα σχολεία απλώς για να προμηθευτούν τα έντυπα. Να μην παραμένουν στον χώρο του σχολείου για να τα συμπληρώσουν. Επισημαίνεται ότι οι γονείς/κηδεμόνες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο και σαρωτή ή σχετική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου/ταμπλέτας, μπορούν να αποστείλουν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα απαραίτητα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου και στο παρόν στάδιο δεν χρειάζεται να μεταβούν σε αυτό. Με την επαναλειτουργία των σχολείων θα απαιτηθεί να προσκομιστούν τα πρωτότυπα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα στο σχολείο.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τις συνημμένες οδηγίες.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση και στο κάτω μέρος της συνημμένες οδηγίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top