Αντίθεση με άτυπη πενταμερή εκφράζει η «Αδούλωτη Κερύνεια»

Αντίθεση με άτυπη πενταμερή εκφράζει η «Αδούλωτη Κερύνεια»

Για «άτυπη πενταμερή» παγίδα, η οποία εμπερικλείει σοβαρότατους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό της, κάνει λόγο το προσφυγικό Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».

«Προειδοποιήσαμε και ξαναπροειδοποιούμε ότι, τέτοια Διάσκεψη δεν πρέπει να γίνει διότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Πρόκειται για στημένο σενάριο, μέρος της διαδικασίας διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρεται.

Αναφέρεται εξάλλου σε «ξεκάθαρα δεδομένα» τα οποία προεξοφλούν και την κατάληξη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.