ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 445 νέα κρούσματα και 36 νεκροί

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 445 νέα κρούσματα και 36 νεκροί

Οι νέες μολύνσεις, ο αριθμός των νεκρών κι αυτός των διασωληνωμένων. Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει αναλυτικά τα στοιχεία για τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορωνοϊός.

Για το πώς «κινείται» ο κορονοϊός ενημερώνει και σήμερα, Κυριακή 10.01.2021, ο ΕΟΔΥ με την καθιερωμένη του ενημέρωση.

Πόσα νέα κρούσματα «γέννησε» ο κορονοϊός, πόσοι συμπολίτες μας έχασαν την μάχη και πόσοι νοσηλεύονται στις εντατικές παλεύοντας για την ζωή τους.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 445, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 144738 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5263 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (68.8% άνδρες).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.