Κωστρίκης: Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown – Το ποσοστό εμβολιασμού θα επιτρέψει στροφή στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Κωστρίκης: Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown – Το ποσοστό εμβολιασμού θα επιτρέψει στροφή στην κανονικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Για την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, τους λόγους που οδηγηθήκαμε αναγκαστικά σε δεύτερο lockdown και την κατάσταση στα Νοσοκομεία μίλησε ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»,ο Δρ. Κωστρίκης ανέφερε πως: «Σε αυτό το σημείο η καραντίνα ήταν αναγκαίο κακό. Η κατάσταση στα Νοσοκομείο είναι ασφυκτικη . Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος πως αυτοί που είναι τώρα στα Νοσοκομεία, νόσησαν λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ένα 5% καταλήγει στα Νοσοκομεία και άλλο ένα 5% θα χρειαστεί νοσήλια στην εντατική.

Σε ερώτηση του Ανδρέα Δημητρόπουλου, γιατί δεν γίνεται πλέον επιβεβαίωση του γρήγορου τεστ σε PCR, ο καθηγητής απάντησε: «Λόγος που δεν κάνουμε επιβεβαίωση του γρήγορου τεστ, το PCR, ανιχνεύει το γεννητικό υλικό και είναι τεχνολογικά εξελιγμένο».

Τέλος ανέφερε πως όταν φτάσουμε στο επίπεδο ένα 20% του πληθυσμού να εμβολιαστεί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Δείτε όσα είπε:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην αγορά εργασίας με στήριξη οι νέοι με αναπηρίες - Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Στην αγορά εργασίας με στήριξη οι νέοι με αναπηρίες - Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Ο στόχος μας είναι η πλήρης συμμετοχή των νέων με αναπηρίες στην κοινωνία μέσα από ίσες ευκαιρίες, ανέφερε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την παρουσίαση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το Πλαίσιο Πολιτικής για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Απασχόληση και την Φροντίδα των Ενηλίκων Ατόμων με Αναπηρίες.