ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 444 νέα κρούσματα, 39 νεκροί και 350 διασωληνωμένοι

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 444 νέα κρούσματα, 39 νεκροί και 350 διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώθηκαν 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145179, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

350 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, σημειώθηκαν 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5302 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3130 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.