ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο λόγος που η μείωση των κρουσμάτων προκαλεί προβληματισμό στην επιστημονική ομάδα - Τι μέλλει γενέσθαι με χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο λόγος που η μείωση των κρουσμάτων προκαλεί προβληματισμό στην επιστημονική ομάδα - Τι μέλλει γενέσθαι με χαλαρώσεις

Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα χθες,  (Δευτέρα 11/01), ανακοινώθηκαν 288 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 27,638. Την ίδια ώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους επιστήμονες καθώς όπως δηλώνουν στο ThemaOnline, δεν ξέρουμε αν τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα την ώρα που ο κόσμος δεν πάει να κάνει γρήγορα τεστ. 

Με δεδομένο ότι από τα 2 μηνύματα που έχει ο κάθε πολίτης την μέρα, πιθανόν πολλοί να μην πηγαίνουν να εξεταστούν και να χάσουν ένα SMS.

Μέλη της επιδημιολογικής ομάδας δήλωσαν στο ThemaOnline πως η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά έγιναν λιγότερα τεστ.

Ωστόσο αν τα νούμερα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στο τέλος του μήνα πθανόν να προχωρήσουμε στις χαλαρώσεις που όλοι ελπίζουμε.

Τα πράγματα στα νοσηλευτήρια συνεχίζουν να είναι δύσκολα καθώς σύμφωνα με την χθεσινή (11/01), ανακοίνωση συνολικά νοσηλεύονται 205 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 58 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 29 είναι διασωληνωμένοι, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 23 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου (68 ασθενείς)

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Θάλαμος COVID

62

Λευκωσίας

(78 ασθενείς)

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

35 (6 εκτός αναπνευστήρα)

Θάλαμος COVID

34

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

9

Λεμεσού

(56 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

48

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

8

Μακάρειο

(3 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

3

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν πως τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν στο τέλος του μήνα, αλλά σίγουρα χαλαρώσεις πριν δεν πρόκειται να δούμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top