ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης για τεστ ανά πληθυσμό η Κύπρος -ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης για τεστ ανά πληθυσμό η Κύπρος -ΠΙΝΑΚΑΣ

Στη 2η θέση ανάμεσα σε 29 ευρωπαϊκά κράτη κατατάσσεται η Κύπρος σε σχέση με τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων ανά 100,000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC).

Στα πρόσφατα στοιχεία του ECDC, καταγράφεται ο αυξημένος αριθμός τεστ που πραγματοποιούνται στην Κύπρο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, αναδεικνύοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας για τον επιδημιολογικό έλεγχο στην κοινότητα.

Η Κύπρος, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, εξ αρχής στήριξε τη στρατηγική της για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στους αυξημένους εργαστηριακούς ελέγχους τόσο στοχευμένα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όσο και στην κοινότητα.

Αρχικά, διενεργώντας προγράμματα ελέγχου σε εργαζόμενους, τομείς/κλάδους της οικονομίας, κλειστές και άλλες δομές, κτλ, με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR) και, ακολούθως, αξιοποιώντας και τα ταχεία αντιγονικά τεστ (antigen rapid test), στοχεύει στη συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού και τον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών περιστατικών, μειώνοντας τη μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με το ECDC, η εφαρμογή της πρακτικής για αυξημένα τεστ στην κοινότητα συνδυαστικά και επικουρικά με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στα κράτη, συντείνει στη μείωση των επιδημιολογικών δεικτών και επιτρέπει τη σταθερή αποκλιμάκωση των περιορισμών.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ο διορισμός απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διασύνδεση της προόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό, συνθέτουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE