Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Πομπέο

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Πομπέο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, Χριστοδουλίδης και Πομπέο σημείωσαν με ικανοποίηση τη διευρυμένη συνεργασία των δύο χωρών.

Συζήτησαν επίσης τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό , την ειρηνευτική δύναμη ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, καθώς και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE