ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για προπονητή που την παρενοχλούσε σεξουαλικά - «Η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω»

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για προπονητή που την παρενοχλούσε σεξουαλικά - «Η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω»

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης την οποία υπέστη από άνθρωπο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, την περίοδο του ήταν αθλήτρια.

Η κ. Μπεκατώρου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποκάλυψε ότι άνθρωπος του στενού αθλητικού της περιβάλλοντος την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που δεν είχε αποκαλύψει νωρίτερα το συγκεκριμένο περιστατικό: «Ο δε προπονητής μας ήταν 25 χρόνων, αρκετά συναισθηματικός και άπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Επίσης, τότε, δεν είχαμε κάποια συνεργασία με αθλητική ψυχολόγο και φυσικά δεν θα μιλούσα ποτέ στους γονείς μου, γιατί θα με σταμάταγαν από την ιστιοπλοΐα. Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δεν συνέβη τίποτα. Έκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μην μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χώρων».

Οι αποκαλύψεις της Μπεκατώρου έδωσαν ώθηση και σε άλλες αθλήτριες να προβούν σε αντίστοιχες καταγγελίες. Λίγα 24ωρα μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου, η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, με δικές τους αναρτήσεις περιγράφουν τραυματικές εμπειρίες από την περίοδο που ήταν αθλήτριες.
 
Με τη Σοφία Μπεκατώρου επικοινώνησε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επικοινωνία που είχε με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, τονίζει ότι η απόφασή της να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα.
 
Αναρτήσεις συμπαράστασης στη Σοφία Μπεκατώρου έκαναν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top