Ζ.Μπορρέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Ζ.Μπορρέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για τη επίλυση του Κυπριακού, και είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις συνομιλίες, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ο Ζ.Μπορρέλ αναφέρει:  "η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για τη επίλυση του Κυπριακού. Μίλησα στον Ερσίν Τατάρ και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανέναρξη των συνομιλιών υπό τα ΗΕ, σε ευθεία γραμμή με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑΗΕ και η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεισφέρει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.