ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα 2 σενάρια των χαλαρώσεων - Τι ανησυχεί τους επιδημιολόγους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα 2 σενάρια των χαλαρώσεων - Τι ανησυχεί τους επιδημιολόγους

Τα σενάρια για τις πολυπόθητες χαλαρώσεις δίνουν και παίρνουν με τα δεδομένα να είναι τόσο ρευστά που ανά πάσα στιγμή δύναται να υπάρξει ανατροπή και... μουτζούρες στις ασκήσεις επί χάρτου της επιστημονικής ομάδας.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες του ThemaOnline τα σενάρια -με το ημερολόγιο καρφωμένο στην 1η Φεβρουαρίου- είναι αυτή τη στιγμή 2.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, το πρώτο σενάριο που προκρίνεται αφορά το αντιστρόφως ανάλογο άνοιγμα των επιχειρήσεων -σε σχέση πάντοτε με τη χρονική περίοδο που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας- με τα καταστήματα και γενικότερα το λιανικό εμπόριο να βρίσκεται πρώτο στη γραμμή αναμονής.

Το άνοιγμα επίσης των σχολικών μονάδων (αν και οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για φυσική παρουσία μόνο των μαθητών της Γ’ Λυκείου) βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα Επιστημονικής Ομάδας.

Το δεύτερο σενάριο προνοεί την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με το μοντέλο που είχε υιοθετηθεί και τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται επί της ουσίας για άνοιγμα σε 4 διαφορετικές φάσεις με την πρώτη εξ’αυτών να περιλαμβάνει επίσης λιανικό εμπόριο και σχολεία, κάτι που τα καθιστά ως προτεραιότητα.

Στη δεύτερη φάση μάλιστα (όσον αφορά πάντοτε το προηγούμενο lockdown) υπήρξε άρση και του περιορισμού διακίνησης αλλά και άνοιγμα εστιατορίων και καφετεριών (εξωτερικοί χώροι).

Όλα αυτά όμως είναι στο παρόν στάδιο υποθετικά αφού η κατάσταση είναι σαφώς επιβαρυμένη από την αντίστοιχη Μαίου, οι καιρικές συνθήκες μόνο ως σύμμαχος δε μπορούν να χαρακτηριστούν ενώ τα αεροδρόμια και τα λιμάνια παραμένουν σε λειτουργία.

Η ανησυχία παραμένει αφού παρά τη μείωση των ημερήσιων περιστατικών αλλά και του βαθμού θετικότητας οι νοσηλείες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται ενώ η διάμεση ηλικία όσων χρειάζονται πλέον ενδονοσοκομειακή φροντίδα χαμηλώνει επικίνδυνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ την ολοκλήρωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη επίθεσή μας σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Φόρντοου, Nατάνζ και Ισφαχάν». Ακολούθησαν αντίποινα με πυραυλική επίθεση από Ιράν στο Τελ Αβίβ με νεκρούς και τραυματίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE