Έντονα παράπονα για καθυστέρηση και χώρο εμβολιασμού στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού

Έντονα παράπονα για καθυστέρηση και χώρο εμβολιασμού στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού

Δέκτης παραπόνων από ηλικιωμένους και συγγενείς έγινε σήμερα το ΚΥΠΕ στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την νόσο Covid-19, ατόμων άνω των 80 χρόνων. Όπως ανέφεραν, αρκετοί ανέμεναν μιάμιση ώρα για να εξυπηρετηθούν, σε ένα διάδρομο όπου η τήρηση αποστάσεων είναι αδύνατη.

 
Συγκεκριμένα, σήμερα εμβολιάζονται 165 άτομα, στα δυο δωμάτια που είναι διαθέσιμα στο κέντρο εμβολιασμού του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού (12 ανά ώρα για κάθε δωμάτιο), ενώ μέχρι το μεσημέρι είχαν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 100 ηλικιωμένοι.
 
Τη δυσφορία τους για τη στενότητα του χώρου αναμονής εξέφρασαν παρευρισκόμενοι, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι στον ίδιο χώρο αλλά και συγγενείς ή βοηθοί που τους συνοδεύουν. Την ίδια ώρα, ανέφεραν πως θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα δειγματοληψίας, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διαδικασία εμβολιασμού, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει την μιάμιση ώρα.
 
Με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που εμβολιάζονται παραμένουν στο χώρο προληπτικά για 15 λεπτά ή 30 λεπτά σε περίπτωση που αναφέρουν πως έχουν κάποια αλλεργία, η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη, λόγω και του περιορισμένου χώρου, μας επισημάνθηκε επίσης από πλευράς της ομάδας εμβολιασμού.
 
Σημειώνεται τέλος ότι, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάστηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα σε ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στη Λεμεσό, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο χώρο υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα για αντιμετώπιση των όποιων αλλεργικών αντιδράσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE