Έντονα παράπονα για καθυστέρηση και χώρο εμβολιασμού στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού

Έντονα παράπονα για καθυστέρηση και χώρο εμβολιασμού στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού

Δέκτης παραπόνων από ηλικιωμένους και συγγενείς έγινε σήμερα το ΚΥΠΕ στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την νόσο Covid-19, ατόμων άνω των 80 χρόνων. Όπως ανέφεραν, αρκετοί ανέμεναν μιάμιση ώρα για να εξυπηρετηθούν, σε ένα διάδρομο όπου η τήρηση αποστάσεων είναι αδύνατη.

 
Συγκεκριμένα, σήμερα εμβολιάζονται 165 άτομα, στα δυο δωμάτια που είναι διαθέσιμα στο κέντρο εμβολιασμού του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού (12 ανά ώρα για κάθε δωμάτιο), ενώ μέχρι το μεσημέρι είχαν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 100 ηλικιωμένοι.
 
Τη δυσφορία τους για τη στενότητα του χώρου αναμονής εξέφρασαν παρευρισκόμενοι, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι στον ίδιο χώρο αλλά και συγγενείς ή βοηθοί που τους συνοδεύουν. Την ίδια ώρα, ανέφεραν πως θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα δειγματοληψίας, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διαδικασία εμβολιασμού, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει την μιάμιση ώρα.
 
Με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που εμβολιάζονται παραμένουν στο χώρο προληπτικά για 15 λεπτά ή 30 λεπτά σε περίπτωση που αναφέρουν πως έχουν κάποια αλλεργία, η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη, λόγω και του περιορισμένου χώρου, μας επισημάνθηκε επίσης από πλευράς της ομάδας εμβολιασμού.
 
Σημειώνεται τέλος ότι, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάστηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα σε ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στη Λεμεσό, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο χώρο υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα για αντιμετώπιση των όποιων αλλεργικών αντιδράσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..