Υπόθεση Ναβάλνι: Χειροπέδες στον αστυνομικό που διέρρευσε πληροφορίες για τη δηλητηρίαση

Υπόθεση Ναβάλνι: Χειροπέδες στον αστυνομικό που διέρρευσε πληροφορίες για τη δηλητηρίαση

Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατάχρηση εξουσίας - Γιατί κατηγορείται.

Η Ρωσία ξεκίνησε την διενέργεια ποινικής έρευνας εις βάρος ενός αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για την διαρροή στοιχείων που πιθανόν να βοήθησαν να ταυτοποιηθούν οι φερόμενοι δράστες της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, έγραψε σήμερα η οικονομική εφημερίδα RBC επικαλούμενη πηγές.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατάχρηση εξουσίας.

Συνελήφθη τον περασμένο μήνα και προς το παρόν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως ανέφερε στο RBC δικαστήριο στην πόλη Σαμάρα.

Οι αρχές κατηγορούν τον αξιωματικό της αστυνομίας ότι διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες από μια βάση δεδομένων, η οποία περιείχε πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις ατόμων εντός της χώρας προς κάποιο τρίτο πρόσωπο, έγραψε το RBC, επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν, σύμφωνα με το RBC, φέρεται ότι συνδέονται με τα αεροπορικά ταξίδια πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB με εξειδικευμένες γνώσεις για χημικά όπλα, οι οποίοι στην έρευνα ταυτοποιήθηκαν ότι παρακολουθούσαν μυστικά τον Ναβάλνι επί σειρά ετών.

Η ιστοσελίδα Bellingcat και το ρωσικό έντυπο The Insider δημοσίευσαν την έρευνα τον περασμένο μήνα σε συνεργασία με το περιοδικό Der Spiegel και με το CNN.

«Οι ερευνητές δεν αναζητούν ή δεν φυλακίζουν αυτούς που δηλητηρίασανν τον Ναβάλνι, αλλά αυτούς που αποκάλυψαν τις πληροφορίες», έγραψε ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένας σύμμαχος του επικριτή του Κρεμλίνου, στο Twitter.

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε αεροπορικώς για θεραπεία στη Γερμανία μετά την δηλητηρίασή του τον Αύγουστο στη Σιβηρία και κατά την επιστροφή του στη Ρωσία την Κυριακή συνελήφθη στο αεροδρόμιο, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και τέθηκε υπό κράτηση για 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE