Πληροφορίες ThemaOnline: Συνεχίζονται τα SMS και τον Φεβρουάριο – Που θα γίνουν οι πρώτες χαλαρώσεις

Πληροφορίες ThemaOnline: Συνεχίζονται τα SMS και τον Φεβρουάριο – Που θα γίνουν οι πρώτες χαλαρώσεις

Η μικρή αύξηση που είχαμε στα χθεσινά (20/01), κρούσματα προβλημάτισε έντονα τους ειδικούς, ενώ φαίνεται πως τα SMS και το 8998 θα είναι στη ζωή μας και τον Φεβρουαρίου, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, οι όποιες χαλαρώσεις θα προκύψουν από την 1η Φεβρουαρίου θα αφορούν το λιανικό εμπόριο με τη χρήση του SMS, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τους αριθμούς που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς είναι κρίσιμη και θα δώσει την ολοκληρωμένη εικόνα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα να αυξηθούν τα μηνύματα από 2 σε 3.

Την ίδια ώρα, πονοκέφαλος επικρατεί για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού καθώς βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες στην Κύπρο, αλλά δεν γνωρίζουμε σε πόσο βαθμό υπάρχει στην κοινότητα.

Ένας άλλος προβληματισμός είναι το θέμα των σχολείων, με τους γονείς να ζητούν αν επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία, ωστόσο αυτή είναι μια συλλογική απόφαση.

Απομακρυσμένο μοιάζει το σενάριο του ανοίγματος των χώρων εστίασης τον Φεβρουάριο, με τις ελπίδες να στρέφονται στον Μάρτιο που πιθανόν να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες στο να εξαλειφθεί ο ιός από την κοινότητα.

Οι επιδημιολόγοι περιμένουν και το πράσινο φως της Κυβέρνησης για το πόσο μπορεί να αντέξει η οικονομία παράταση των υφιστάμενων μέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.