ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - LOCKDOWN: Πάνω από 88.000 sms στο 8998 ‘έφαγαν’ άκυρο σε μία μέρα - Οι συχνότεροι λόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - LOCKDOWN:  Πάνω από 88.000 sms στο 8998 ‘έφαγαν’ άκυρο σε μία μέρα - Οι συχνότεροι λόγοι

Σύμφωνα με τα στατιστικά που παραθέτει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και αφορούν τα sms στο 8998 το μάτι μας έπεσε στα σταλθέντα αλλά και σε αυτά που εγκρίθηκαν.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός πως στην ενημέρωση που αφορά π.χ τη Δευτέρα 18/1 πάνω από 13.000 μηνύματα Κύπριων πολιτών για κατ’εξαίρεση μετακίνηση δεν έλαβαν την απαιτούμενη έγκριση. Το ακόμη εντυπωσιακότερο όμως, είναι πως ανατρέχοντας σε προηγούμενες ημερομηνίες ο αριθμός αυτός ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η Κυριακή 10/1 όπου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τα 472.651 sms που στάλθηκαν, μόλις 384.616 εγκρίθηκαν. Δηλαδή περίπου 90.000 sms έφαγαν άκυρο σε μόλις 24 ώρες!

Την απορία μας έλυσε -μετά από τηλεφωνική επικοινωνία- ο ίδιος ο Υφυπουργός Καινοτομίας, κύριος Κυριάκος Κόκκινος. ‘Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι κυρίως 2. Ο πρώτος και ίσως συχνότερος αφορά την απόρριψη σε πολίτες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 2 sms τους για το καθορισμένο διάστημα. Ο δεύτερος δε, έχει να κάνει με λάθη στη διατύπωση όπως παράδειγμα τα κενά μεταξύ των λέξεων και γενικότερα τη δομή του μηνύματος‘.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει άλλος λόγος -πέραν των 2 που ανέφερε ο κύριος Κόκκινος- που να συνιστούν μη έγκριση ενός SMS ανεξαρτήτως του λόγου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top