ΚΥΠΡΟΣ: Η επισημη ενημέρωση για το σεισμό - Ο λόγος που ήταν ιδιαίτερα αισθητός

ΚΥΠΡΟΣ: Η επισημη ενημέρωση για το σεισμό - Ο λόγος που ήταν ιδιαίτερα αισθητός

Αισθητή Σεισμική Δόνηση το απόγευμα της Πέμπτης 21/1

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 4:27μ.μ. καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε, επίσης, αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στον λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE