ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι ώρα για θετικά βήματα» λέει ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

«Είναι ώρα για θετικά βήματα» λέει ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

"Είναι ώρα για θετικά βήματα", ανέφερε σε προσωπική του ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών στην Κομισιόν σήμερα και έκανε λόγο για "εποικοδομητικές συζητήσεις για τις επικείμενες ευκαιρίες και τις προκλήσεις". Σημείωσε ότι η συνεργασία στο μεταναστευτικό, την ασφάλεια, τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και το πρόγραμμα Erasmus Plus, βρίσκονται στην καρδιά της ανανεωμένης ατζέντας ΕΕ- Τουρκία". "Είναι ώρα για θετικά βήματα", καταλήγει ο Αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Σχοινά-Τσαβούσογλου κράτησε 60 λεπτά και ήταν αίτημα της Τουρκίας. Διεξήχθη σε καλό κλίμα μια εγκάρδια συζήτηση, παρόλο που συναντήθηκαν πρώτη φορά.

Η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σχοινάς επέμεινε στην ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια, αλλά και τα προγράμματα προς όφελος των πολιτών όπως το Erasmus και το διάλογο των θρησκειών.

Έθεσε δε στον Υπουργό Εξωτερικών και το ζήτημα της επιστροφής των 1450 μεταναστών που έχει ζητήσει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσαβούσογλου ήταν θετικός για να προχωρήσει κάτι τέτοιο ως τον Μάρτιο.

Κοινοτικές πηγές σημειώνουν συμπερασματικά ότι τώρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, είναι η ώρα θετικής συνεννόησης για το χτίσιμο της σχέσης Βρυξελλών- Άγκυρας, χωρίς διχαστικές δηλώσεις που αναιρούν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Μαργαρίτη Σχοινά ως κεντρικό ομιλητή στο φόρουμ της Αττάλειας τον Ιούνιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top