ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων – Ανακοινώνονται χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων – Ανακοινώνονται χαλαρώσεις

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 25/1 καθώς είναι οι τελευταίες μέρες που ισχύουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου.

Η επιδημιολογική εικόνα αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει βελτιωθεί αισθητά καθώς έχει περιοριστεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που βλέπαμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Αρκετοί ωστόσο παραμένουν οι νοσηλευόμενοι, γεγονός που πονοκεφαλιάζει τους αρμοδίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει χαλαρώσεις, που θα γίνουν όμως σταδιακά, αναλύοντας τα δεδομένα κάθε φορά.

Σε πρώτο επίπεδο φαίνεται πως «ξεκλειδώνει» η εκπαίδευση με φυσική παρουσία μαθητών (Δημοτικά και τελειόφοιτοι.

Επιπρόσθετα λιανικό εμπόριο, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής φαίνεται να περιλαμβάνεται στο πρώτο πακέτο, ενώ σκέψεις γίνονται και για στοχευμένο άνοιγα και άλλων μικρών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, σε μια δεύτερη φάση, θα «αποχαιρετήσουμε» ξανά το 8998, που φαίνεται να παραμένει για λίγες μέρες ακόμα (ίσως με την προσθήκη και τρίτου SMS), όπως και το «κέρφιου» από τις 21:00 το βράδυ που ίσως σε επόμενη φάση γίνει 22:00 ή και 23:00.

Συνεχίζει, όπως όλα δείχνουν, η απαγόρευση στις συναθροίσεις και σε οικίες, ενώ δεν προκρίνεται για την ώρα και μάλλον θα βρίσκεται στην τελευταία φάση το άνοιγμα γυμναστηρίων, αιθουσών διδασκαλίας χορού, λούναπαρκ κτλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top