Σήμερα βλέπει επιδημιολόγους ο Αναστασιάδης - Αυτό είναι το το μοντέλο αποκλιμάκωσης του lockdown

Σήμερα βλέπει επιδημιολόγους ο Αναστασιάδης - Αυτό είναι το το μοντέλο αποκλιμάκωσης του lockdown

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σήμερα, Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline η πρώτη χαλάρωση αφορά το άνοιγμα των σχολείων. Όπως απορρέει επιστρέφουν οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης αλλά και οι τελειόφοιτοι με φυσική παρουσία με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν κανονικά με τηλεκπαίδευση.

Σε σχέση με το λιανικό εμπόριο προσανατολίζεται το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων ενώ στο ‘περίμενε’ αναμένεται να μείνουν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα τουλάχιστον στο παρόν στάδιο.

Σε ότι αφορά συναθροίσεις και περιορισμούς διακίνησης, το SMS αλλά και το κέρφιου στις 21:00 (μέχρι τις 05:00) αναμένεται να συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για λίγο ακόμη καιρό. Πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση με την προσθήκη και 3ου SMS ενώ οι συναθροίσεις ακόμη και σε οικίες θα συνεχίσουν να υφίστανται αφού κρίθηκε πως έφερε μεγάλη βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα.

Πολύ κοντά στο άνοιγμα βρίσκονται επίσης κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής ενώ μάλλον στο περίμενε θα μείνουν γυμναστήρια και αίθουσες διδασκαλίας χορού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.