Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Με ειδικό εξοπλισμό μεταφοράς παραδόθηκαν σήμερα στους Τ/κ οι 1170 δόσεις του εμβολίου Pfizer, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, ο κ. Φυλαχτού είπε ότι πρόκειται για ένα ειδικό μικρό ψυγείο το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία στους -70 ώστε να μεταφερθεί απευθείας η ποσότητα των συγκεκριμένων εμβολίων στα ψυγεία στα κατεχόμενα όπου διατηρούνται σε φύλαξη για να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλουν οι Τ/κ, κάτι που – όπως είπε – δεν είχαν στη διάθεσή τους την περασμένη φορά και γι’ αυτό η πρώτη παρτίδα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εντός 5 ημερών.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τ/κ ανάλογα με το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας. Το ειδικό ψυγείο επιστράφηκε μετά την τοποθέτηση των δόσεων στα ψυγεία στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στην ε/κ πλευρά.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.