Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Με ειδικό εξοπλισμό μεταφοράς παραδόθηκαν σήμερα στους Τ/κ οι 1170 δόσεις του εμβολίου Pfizer, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, ο κ. Φυλαχτού είπε ότι πρόκειται για ένα ειδικό μικρό ψυγείο το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία στους -70 ώστε να μεταφερθεί απευθείας η ποσότητα των συγκεκριμένων εμβολίων στα ψυγεία στα κατεχόμενα όπου διατηρούνται σε φύλαξη για να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλουν οι Τ/κ, κάτι που – όπως είπε – δεν είχαν στη διάθεσή τους την περασμένη φορά και γι’ αυτό η πρώτη παρτίδα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εντός 5 ημερών.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τ/κ ανάλογα με το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας. Το ειδικό ψυγείο επιστράφηκε μετά την τοποθέτηση των δόσεων στα ψυγεία στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στην ε/κ πλευρά.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.