Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η Κομισιόν και τα κράτη μέλη ζήτησαν από την ΑstraZeneca ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης εμβολίων, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με την εν λόγω εταιρεία την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, μετά και τη δεύτερη συζήτηση με την AstraZeneca στη διευθύνουσα επιτροπή, η Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «οι σημερινές συζητήσεις με την ΑstraZeneca είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια με την έλλειψη σαφήνειας και τις ανεπαρκείς εξηγήσεις».

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ενωμένα: οι παραγωγοί εμβολίων έχουν κοινωνικές και συμβατικές ευθύνες που πρέπει να τηρήσουν», σημείωσε.

Με τα κράτη μέλη μας, πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου, «ζητήσαμε από την AZ έναν λεπτομερή προγραμματισμό της παράδοσης εμβολίων και πότε θα πραγματοποιηθεί η διανομή στα κράτη μέλη. Μια άλλη συνάντηση θα συγκληθεί την Τετάρτη για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE