Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η Κομισιόν και τα κράτη μέλη ζήτησαν από την ΑstraZeneca ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης εμβολίων, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με την εν λόγω εταιρεία την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, μετά και τη δεύτερη συζήτηση με την AstraZeneca στη διευθύνουσα επιτροπή, η Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «οι σημερινές συζητήσεις με την ΑstraZeneca είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια με την έλλειψη σαφήνειας και τις ανεπαρκείς εξηγήσεις».

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ενωμένα: οι παραγωγοί εμβολίων έχουν κοινωνικές και συμβατικές ευθύνες που πρέπει να τηρήσουν», σημείωσε.

Με τα κράτη μέλη μας, πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου, «ζητήσαμε από την AZ έναν λεπτομερή προγραμματισμό της παράδοσης εμβολίων και πότε θα πραγματοποιηθεί η διανομή στα κράτη μέλη. Μια άλλη συνάντηση θα συγκληθεί την Τετάρτη για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE