ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Τι ανοίγει, τι παραμένει κλειστό - Το παλεύουν για malls

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις ώρα μηδέν - Τι ανοίγει, τι παραμένει κλειστό - Το παλεύουν για malls

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των χαλαρώσεων που θα γίνουν σήμερα (Τετάρτη 27/1) στις 12:30 δια στόματος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χαλαρώσεων έχει κλειδώσει με μοναδικά σενάρια που αιωρούνται να αφορούν 1) την επιστροφή των Γυμνασίων και Λυκείων στις σχολικές αίθουσες αλλά και 2) ενδεχόμενο άνοιγμα των malls, εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και υπερκαταστημάτων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των εργαζομένων που σηματοδοτεί το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου (μικρά καταστήματα). Παρέα με αυτά και το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου ανοίγουν κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας.

Όπως προαναφέραμε επιστρέφουν στα θρανία όλοι οι μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώ αναμένεται και σημαντική αύξηση στο ποσοστό φυσικής παρουσίας εργαζομένων σε γραφεία και υπηρεσίες (πιθανότατα από 25% σε 40 ή 50%).

Όσον αφορά τα SMS στο 8998 θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για τουλάχιστον ακόμη ένα δεκαπενθήμερο ενώ ο αριθμός θα παραμείνει στα 2. Το κέρφιου (21:00 με 05:00) αλλά και η απαγόρευση στις συναθροίσεις συνεχίζονται επίσης να υφίστανται.

Μάλιστα σε ότι αφορά την επιστροφή των εργαζομένων αναμένεται μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος αφού από αύριο Πέμπτη (28/1) μέχρι και την Κυριακή (31/1) οι μονάδες δειγματοληψίας θα αυξηθούν από (περίπου) 25 σε 40 για να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη.

Υπολογίζεται πως γύρω στους 15.000 εργαζόμενους θα περνούν από έλεγχο ημερησίως και για το υπόλοιπο τετραήμερο με σκοπό τη δημιουργία μιας αποκρυσταλλωμένης εικόνας στα πλαίσια του... προσεκτικού unlock.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top